Ez leginkább egy konzultációs blog.
Tájékoztatásként a névjegyem és a szolgáltatás leírása, hogy mégis ki vagyok és mit kínálok.
Amennyiben úgy érzi, szüksége lenne némi támogatásra, segítségre, közvetítésre, kapcsolati- vagy egyéni- vagy függőséggel kapcsolatos konzultációra, hasznos lehet az elérhetőségem. Sokat számít, ha nem egyedül küzd...

2024. március 16.

Egyszer

levél
Vannak dolgok, amiket egyszer lehet. Mert ha többször, az már legalábbis fura. 

Az egyik a köszönet. Illem és jólneveltség meg udvariasság is megköszönni valamit. De másodszor megköszönni ugyanazt valahogy bizarr. Hiszen jó esetben kaptunk a köszönetre egy „szívesen”-t, vagy ha nem, hát nem. De ezzel elvileg el van intézve a dolog. Miért is kéne újra elővenni?

Ilyen a bocsánatkérés is. Ha egyszer komolyan és hitelesen bocsánatot kértünk, immár nem rajtunk múlik a többi. Ha megbocsátottak, akkor kész vagyunk, ha meg nem, hát nem nálunk a labda. A többedik bocsánatkérés olyan könyörgés jellegű, nem tiszteli sem magát, sem a másikat, oda mindkettő méltósága. Pedig hát csak két felnőtt ember, de legalábbis egyenrangúak, önállóak és felelősek között van értelme bocsánatkérésnek. 

Biztos vannak még gesztusok, interakciók, amik normálisan egyszeriek, és ha ismétlődnek (ugyanazon tárgyban), akkor valami vagy valaki elcsúszott. Lehet, hogy ilyenkor a hozzáállást, kapcsolatot érdemes kicsit tisztázni, rendbe tenni. Amennyire lehet. Merthogy az ilyen túlzásos,  kényszeres vagy csak inadekvát működések inkább rontják mint javítják a viszonyokat – minden óvatoskodás és udvariaskodás ellenére is.